logo Van de Graaf Import
Signum Nieuws Collecties Dealers Over Van de Graaf Import Contact


Dorisch, Ionisch en Korinthisch: de kenmerken van de De Divina Proportione collectie, een hommage aan Luca Pacioli en één van zijn meest beroemde werken.

Alle Griekse architectonische weergaven behoren tot drie stijlen: Dorisch, Ionisch of Korintisch. En die weergave is ook terug te vinden op elke vulpen en rollerpen uit deze unieke reeks. De wiskundige proporties en de wiskundige balans die uit de diverse zuilformaties naar voren komen, zijn de inspiratie geweest voor deze serie.

Alle pennen worden met de hand samengesteld en bestaan uit prachtige en kleurrijke harsen en sterling zilveren details.Vulpennen

Onderstaand vindt u een overzicht van de vulpennen. Er zijn drie uitvoeringen verkrijgbaar: met zilveren houder, met vergulde (zilveren) houder en met een houder van kunsthars. De uitvoeringen zijn afgewerkt met verzilverde details (waarvan de Corinzia collectie verguld is). De vulpennen worden geleverd met een 18 karaat gouden penpunt in de maten F, M en B.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.


Rollerpennen

Onderstaand vindt u een overzicht van de rollerpennen. Er zijn drie uitvoeringen verkrijgbaar: met zilveren houder, met vergulde (zilveren) houder en met een houder van kunsthars. De uitvoeringen zijn afgewerkt met verzilverde details (waarvan de Corinzia collectie verguld is).

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
 

   


Pacioli

Luca Bartolomeo de Pacioli, ook wel naar aanleiding van zijn geboorteplaats Luca di Borgo genoemd en soms ook wel Paciolo (Borgo San Sepolcro, Toscane, 1445 - Rome, 1517) was een Italiaans wiskundige en Franciscaner broeder.

Pacioli publiceerde verschillende werken over de wiskunde waaronder:
- Summa de arithmetica, geometrica, proportioni et proportionalita (Venetië 1494), een overzicht van de wiskundige inzichten van die tijd. Tevens bevat dit werk de eerste gepubliceerde beschrijving van de Venetiaanse manier van boekhouden, wat bekend staat als Dubbel boekhouden.
- Geometry
(1509), een vertaling van Euclides naar het Latijn.
- Divina proportione
(Venetië 1509), een werk over de wiskundige en de artistieke verhoudingen.Copyright © 2008
Van de Graaf Import

Privacyverklaring

Gebruiksvoorwaarden

Signum    |    Nieuws    |    Collecties    |    Dealers    |    Over VDG    |    Contact
Info: +31(0)13 - 20 20 020