logo Van de Graaf Import


Palladio, uniek, exclusief en gelimiteerd. Deze woorden beschrijven deze collectie het best. De pennen mogen gerust gerekend worden tot de "Italian finest". Uniek is deze collectie, doordat architectuur en schrijven hand in hand gaan, een vormgeving die het allerbeste van Italië laat zien.

Alle pennen worden met de hand samengesteld.Vulpennen

Onderstaand vindt u een overzicht van de vulpennen. De vulpennen zijn voortgekomen uit de eerder uitgebracht gelimiteerde Palladio vulpennen (die u hieronder vindt): de vormen zijn dan ook afgeleid van deze exclusieve uitvoeringen. In deze pennen zijn dan ook symbolen terug te vinden, die herinneren aan het werk van Andrea Palladio.

De 3 uitvoeringen in blauw, groen en bruin zijn allen gelimiteerd tot 1.508 stuks wereldwijd.

De vulpennen worden geleverd met een 18 karaat gouden penpunt in de maten F, M en B en maken gebruik van een piston vulsysteem.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.


Bijzondere uitgaven

Hoewel onderstaande pennen niet meer verkrijgbaar zijn, tonen wij ze toch. Ze geven namelijk een beeld van het uitzonderlijke vakmanschap en de waardering van de kunstenaars van Signum.

De Palladio d'Oro is een uitzonderlijke pen, die de mooie Renaissance stad Vicenza eert. De pen laat decoratieve elementen zien van een aantal van Palladio's beroemde werken, namelijk de Villa Elmo, Villa Caldogno en de Basilica.
Op de clip en op de bovenzijde van de dop is lapis lazuli verwerkt. De uitgave is gelimiteerd tot 72 vulpennen wereldwijd.

De andere gelimiteerde uitgave is een vulpen uitgevoerd in zilver (494 stuks) of verguld zilver (72 stuks). Op de zilveren pen is een saffier aangebracht op de clip en op de verguld zilveren uitvoering een diamant (1/10 K).

Klik op de afbeelding voor een vergroting.


 

   


Palladio

Andrea Palladio (30 november 1508 - 19 augustus 1580) was een Italiaanse architect en door velen genoemd als de meest invloedrijke persoon in de historie van de westerse architectuur.

Palladio dankt zijn succes als architect niet alleen aan de schoonheid van de door hem ontworpen gebouwen, maar ook aan de harmonie van de gebouwen met de cultuur van die tijd. Zijn gebouwen dienden om op een visuele manier hun plaats aan te geven in de sociale orde van hun cultuur.

In 1570 publiceerde hij zijn werk "I Quattro Libri dell'Architecture" (De Vier Boeken van de Architectuur).Copyright © 2008
Van de Graaf Import

Privacyverklaring

Gebruiksvoorwaarden

Signum    |    Nieuws    |    Collecties    |    Dealers    |    Over VDG    |    Contact
Info: +31(0)13 - 7501070