logo Van de Graaf Import


Roman Empire, robuust en gelimiteerd. De grootsheid van Rome wordt teruggevonden in de creatie van de Roman Empire pennen, een gelimiteerde collectie. Met de collectie brengt Signum een eerbetoon aan  de geweldige kunstwerken, die de stad Rome symboliseren.

Fausto en Fabio Guidolin, de ontwerpers, hebben de houder en dop een uitstraling gegeven, die doet denken aan Romeinse zuilen. Twee zilveren inzetten zijn terug te vinden op de dop, waarop het Colloseum en het Aquaduct staan afgebeeld.
De clip stelt de obelisk voor en ook het handelsmerk van Signum, de "biga" ofwel het Romeinse wiel, ontbreekt niet.

De pennen zijn gemaakt van paars kunsthars, gedraaid en bewerkt om een antieke uitstraling te geven.Vulpennen

Onderstaand vindt u een overzicht van de vulpen.
De vulpen wordt geleverd met een 18 karaat gouden penpunt in de maten F, M en B en maakt gebruik van een piston vulsysteem. Er zijn 120 vulpennen gemaakt.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.


Rollerpennen

Onderstaand vindt u een overzicht van de rollers. Er zijn 80 rollers gemaakt.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
 

   


Roman Empire

Het Romeinse Rijk was het rijk dat zich vanaf de 6e eeuw v.Chr. uit de stadstaat Rome ontwikkelde en op zijn hoogtepunt in de 2e eeuw alle landen rond de Middellandse Zee en een groot deel van het Midden-Oosten en West-Europa omvatte.
De Romeinse geschiedenis wordt traditioneel in drie perioden onderverdeeld:

- koningstijd
- republiek
- keizertijd

Over de vroege geschiedenis van Rome is vrijwel niets met zekerheid bekend. In 390 v.Chr. werd Rome geplunderd door de Galliërs, waarbij eventuele vroegere geschiedschrijving verloren is gegaan.

In West-Europa bleef het rijk bestaan tot 476, toen de 'barbaarse' generaal Odoaker de laatste West-Romeinse keizer afzette en zichzelf tot koning van Italië liet uitroepen. Het oostelijk deel van het rijk, ook wel het Byzantijnse Rijk genoemd, bleef nog tot 1453 bestaan.
Dat het rijk ten onder is gegaan, wordt wel toegeschreven aan imperial overstretch. Het rijk was te groot geworden om met de middelen van communicatie en transport van die tijd effectief bestuurd en verdedigd te worden.


Copyright © 2008
Van de Graaf Import

Privacyverklaring

Gebruiksvoorwaarden

Signum    |    Nieuws    |    Collecties    |    Dealers    |    Over VDG    |    Contact
Info: +31(0)13 - 7501070