logo Van de Graaf Import


Signum, Bock en Schmidt: een bijzondere samenwerking. Essegi, de producent van de Signum collecties heeft ervoor gekozen om het precisiewerk van het maken van penpunten voor vulpennen uit te besteden aan de absolute top, namelijk Peter Bock AG en Schmidt Technology.

Peter Bock AG
De Duitse firma Peter Bock AG is sinds 1939 al gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige penpunten voor vulpennen. Peter Bock AG maakt voor het ontwerp en de productie van penpunten gebruik van de allernieuwste technologie├źn en apparatuur, waarmee zij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Schmidt Technology
Ook deze zeer bekende Duitse firma produceert penpunten van de allerhoogste kwaliteit. Met de laatste technieken en de beste materialen worden producten van hoge kwaliteit gemaakt.
Naast penpunten is Schmidt Technology ook actief op allerlei andere gebieden waar het schrijfwaren betreft, zoals de productie van navullingen en pen mechanismen.

De Signum collecties
De diverse Signum collecties maken zoals gezegd gebruik van de punten van de bovengenoemde gerespecteerde firma's. Hiermee heeft u de zekerheid, dat een pen van Signum een optimaal schrijfcomfort heeft, maar ook nog eens bijzonder duurzaam is. Penpunten - Fountain Pen Nibs

De moderne vulpenpunt is afgeleid van de punt uit de jaren 30 van de 19e eeuw.

Tegenwoordig worden penpunten meestal gemaakt van roestvrij staal of goud, waarbij 14 karaat of 18 karaat het meest populair zijn. Goud wordt over het algemeen als meest prettige schrijfervaring aangeduid: goud is flexibeler en beter bestand tegen corrosie. Dit laatste is van minder belang geworden nu er stalen penpunten van hoge kwaliteit beschikbaar zijn en er ook minder corrosieve inkten worden gebruikt.


Copyright ┬ę 2008
Van de Graaf Import

Privacyverklaring

Gebruiksvoorwaarden

Signum    |    Nieuws    |    Collecties    |    Dealers    |    Over VDG    |    Contact
Info: +31(0)13 - 20 20 020